Konfigurišite svoju Toyotu
Cjenovnici i katalozi
Pronađite partnera Toyote
Moja Toyota

Toyota GR Supra

Sve za taj osjećaj

Od 70.800 €
 • Spajanje aerodinamike motosporta i savremenog, snažnog izgleda

  Zahvaljujući dugačkom poklopcu motora, kompaktnoj karoseriji i krovu s dva ispupčenja, nova Toyota GR Supra se ističe dizajnom koji će sigurno oduševiti entuzijaste i osvojiti srca ljubitelja klasičnih sportskih automobila.

 • Sve za taj osjećaj

  3,0-litarski, šesterocilindrični motor u Toyoti GR Supra, daje puno snage bez napora uz trenutan odziv. Zahvaljujući turbopunjaču s dva kola, direktnom ubrizgavanju goriva i promjenljivom upravljanju ventilima, daje 340 KS i 500 Nm okretnog momenta, što omogućava impresivno ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4,3 sekunde te najveću brzinu od 250 km/h.

 • Snaga u sigurnosti

  Toyota GR Supra je opremljena sistemom Toyota Supra Safety+, sklopom tehnologija koji uključuje monitor mrtvog ugla, upozorenje za nenamjerno prestrojavanje i prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop and Go.

Legenda se vratila

Nadahnuta 50-godišnjim bogatim nasljeđem, nova Toyota GR Supra predstavlja naše najčistije iskustvo do sada. Zahvaljujući zadivljujućoj mješavini snage, balansa i okretnosti, Supra nudi zaljubljenicima krajnji užitak vožnje.

 • Condensed extreme

  Dizajn „Condensed Extreme“ kojim se odlikuje Toyota GR Supra odnosi se direktno na njen izgled, koje se ogleda u dugačkom poklopcu motora, kompaktnoj kabini i širokom stavu. Spajanjem aerodinamike motosporta sa savremenim, snažnim izgledom, postiže se koncentrisani dojam voznih performansi, čak i u mirovanju.

 • Duša Supre

  Legenda među obožavateljima sportskih automobila, ljubiteljima filma i gamerima, Toyota Supra je zabetonirala svoje mjesto u popularnoj automobilističkoj kulturi tokom proteklih 40 godina. Obiteljsku lozu nove Toyote GR Supra moguće je pratiti unazad sve do 1960-ih i legendarne Toyote 2000GT.

 • Moćna senzacija

  Toyota GR Supra se osjeća podjednako kod kuće i na cesti i na stazi jer 3,0-litarski, šesterocilindrični motor daje puno snage bez napora uz trenutan odziv. Zahvaljujući turbopunjaču s dva kola, direktnom ubrizgavanju goriva i promjenljivom upravljanju ventilima, daje 340 KS i 500 Nm okretnog momenta, što omogućava impresivno ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4,3 sekunde te najveću brzinu od 250 km/h.

Krajnji užitak vožnje.

U središtu Toyote GR Supra nisu brojke vezane uz performanse niti vremena po krugu, nego osjećaj koji vas obuzima za upravljačem.

Aerodinamika nadahnuta moto trkama

Aerodinamika nadahnuta moto trkama

TOYOTA GAZOO Racing je bila ključna u brušenju performansi Toyote GR Supra. Oslanjajući se na znanje stečeno u međunarodnom motosportu, konstrukcijom Toyote GR Supra postignute su optimalne karakteristike otpora zraka i uzgona, kao i idealan raspored težine od 50:50.

Dizajn usmjeren na vozača

Dizajn usmjeren na vozača

Pod uticajem razmještaja kakav se nalazi u trkaćim jednosjedima, vozačko mjesto u novoj Toyoti GR Supra stavlja vozača u središte. Oko impresivnog, trokrakog volana raspoređeni su virtuelni ekran i digitalna ploča s instrumentima kako biste imali sve potrebne informacije, kada ih najviše trebate.

Čisti osjećaj

Čisti osjećaj

Nova Toyota GR Supra je osmišljena kao sportski automobil u svojem najčišćem obliku. Konstruisana uz beskompromisni pristup prema osjećaju i užitku u vožnji, ona kombinuje kratki međuosovinski razmak i široki trag točkova radi postizanja „zlatnog omjera“ od 1,55 te, kao rezultat, pruža izuzetnu okretnost i stabilnost na samom limitu.

Snaga u sigurnosti

Snaga u sigurnosti

Kada neki sportski automobil pruža performanse ove klase, sigurnost je najvažnija. Toyota GR Supra je opremljena sistemom Toyota Supra Safety+, tehnologijom koja uključuje monitor mrtvog ugla, upozorenje za nenamjerno prestrojavanje i prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop and Go. Sistem nadzora pritiska u gumama, upozorenje za temperaturu te funkcija E-call koja upozorava hitne službe u slučaju teške nesreće, povećavaju osjećaj pouzdanosti.

More about Toyota GR Supra

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.