1. New Cars
  2. Yaris Cross
  3. Landing
Odaberite

NOVI YARIS CROSS

DOSTUPAN U SALONIMA

POVJERENJE U POKRETU

10 godina garancije na hibridnu bateriju i do 10 godina garancije uz Toyota Relax*

Naše iskustvo u proizvodnji gradskih automobila i iskustvo proizvodnje SUV vozila ujedinjeno je u novom modelu Yaris Cross. Viši položaj za vožnju i prostrana unutrašnjost u kombinaciji s hibridnom tehnologijom i pametnim pogonom na sve točkove (AWD-i), omogućuje da uživate u nepogrešivom stavu SUV-a.

Novi Yaris Cross opremljen je naprednim elementima aktivne sigurnosti koji garantuju sigurniju i ugodniju urbanu avanturu. Napredni Toyota Safety Sense objedinjuje funkcije poput Upozorenja na napuštanje saobraćajne trake te sistema predsudarne zaštite, za još više sigurnosti, već u standardnoj opremi.

 

POSEBNOSTI KOJE VRIJEDI ČEKATI

JEDINSTVENA KOMBINACIJA HIBRIDNE ELEKTRIČNE TEHNOLOGIJE I INTELIGENTNOG ALL-WHEEL DRIVE (POGON 4X4)

 

Hibrid sa sistemom Intelligent All-Wheel-Drive

Uz jedinstvenu kombinaciju hibridne snage i pametnog pogona na sve točkove, u Yarisu Cross ćete se osjećati nezaustavljivo. Njegov 1,5-litarski hibridni sistem pruža snažne performanse, zavidnu štedljivost i mogućnost potpuno električnog pogona (EV), pa ćete moći stići još dalje u gradu.

Od prolaska kroz zavoj po jakoj kiši do ubrzavanja na zemljanoj cesti, pametni pogon na sve točkove osigurava stabilnosti i prenos snage koji će vas uvijek izvući iz nevolje. Kako biste dobili još veću pomoć kada se uslovi na cesti pogoršaju, sistem AWD-i u Yarisu Cross ima i načine rada Trail (makadam) i Snow (snijeg). Na zaleđenim, zasnježenim i blatnjavim cestama, pomaže vam u izbjegavanju proklizavanja točkova, kako biste ostali na cesti i nastavili svojim putem.

 

Smart Cargo

Krenete li u kupovinu ili u planinu Yaris Cross će sve učiniti jednostavnijim. S poklopcem prtljažnika koji se otvara pokretom noge i preklapanjem stražnjih sjedišta 40:20:40, uvijek je spreman pomoći. Prilagodljiva podnica prtljažnika pruža veću zapreminu prtljažnika ili siguran prostor ispod poda, u skladu sa vašim potrebama, dok inovativni prilagodljivi pojasevi sprečavaju pomicanje torbi ili bicikla.

Priča o Yaris Crossu

Upoznajte Yasunorija Suezawu, čovjeka koji stoji iza Yaris Crossa. Glavni inžinjer našeg projekta kompaktnog SUV-a odgovoran je za prenošenje vizije u stvarnost. Objašnjava šta je bilo njegovo najveće nadahnuće i postignuće u razvoju našeg novog automobila, od najboljeg hibridnog AWD-i sistema u klasi do prekrasnog dizajna i vrhunskih sigurnosnih funkcija.

 

Odlike Toyote Yaris Cross

Uvijek u pokretu

Uz povećanu odignutost od tla i povišeni položaj sjedenja, Yaris Cross vam daje samopouzdanje za bezbrižnu vožnju gradskim ulicama. Inteligentni pogon na sve točkove ispod vas i prostrana i svestrana unutrašnjost koja je dorasla svakodnevnim zahtjevima učinit će da ćete uvijek željeti samo nastaviti se kretati.

Nepobjediva pribranost u svakoj situaciji

Uz jedinstvenu kombinaciju hibrida i inteligentnog pogona na sve točkove, osjećat ćete se nezaustavljivo u Yarisu Cross. Njegov hibridni sistem pruža performanse i učinkovitost koja nema premca u svojoj klasi, dok sistem AWD-i pruža garantovanu kontrolu u svakodnevnim vožnjama i na skliskim podlogama.

 

Uvijek povezani, nikada uznemireni

Uz Toyota Smart Connect, svaka vožnja je bez stresa. Novi HD dodirni touch ekran od 9" nudi pristup povezanoj navigaciji putem cloud-a s obavijestima o dešavanjima na cesti u stvarnom vremenu kao i bežičnoj integraciji pametnog telefona, uključujući Apple CarPlay™ i Android Auto™. U Yarisu Cross, udobnost i kontrola su vam nadohvat ruke.

Galerija Yarisa Cross

Od profinjenog dizajna do prostrane unutrašnjosti, istražite načine na koji vam Yaris Cross omogućava da prigrlite život.