1. Owners
  2. Warranty
  3. Garancija
Odaberite

Garancija

Nama, zaposlenicima Toyote, stranke su uvijek najvažnije. Vjerujemo da je vaša Toyota neizostavan dio vašeg života, nešto na što se oslanjate svaki dan. Zato smo predani izradi vozila u skladu s najzahtjevnijim standardima koji će godinu za godinom zadovoljavati vaše potrebe.

Garancija / Jamstvo pruža sigurnost

Naša se garancija/jamstvo odnosi na garanciju kvalitete naših proizvoda. Na to gledamo ovako: potpuna predanost garanciji kvalitete, besprijekornosti i sigurnosti vaše Toyote najviše je što možemo učiniti da kao stranka upotrebom naših proizvoda osjetite najveću moguću ugodu. Zato kažemo da je Toyota skrojena prema potrebama čovjeka i uvjereni smo, u što ćete se uvjeriti i sami, da će vam Toyota pružiti još mnogo godina udobne i pouzdane vožnje.

Uslovi garancije/jamstva

Svaka Toyota se odlikuje izuzetnom kvalitetom, trajnošću, i pouzdanošću. Kako bismo osigurali bezbrižnost, nudimo Toyota garanciju u trajanju od 3 godine / 100.000km (ovisno koji uslov prije nastupi) sa mogućnosti besplatnog uključenja u Toyota Relax program do uključujući 10 godine vozila ili 200.000km.

10 GODINA BEZBRIŽNOSTI

TOYOTA RELAX

Opustite se i osigurajte do 10 godina potpune bezbrižnosti redovitim servisiranjem u novom fleksibilnom programu održavanja Toyota Relax! Servisiranje kod ovlaštenog servisa Toyota znači da će se za vaš automobil brinuti profesionalno obučeni mehaničari koji se u svojem radu koriste isključivo originalnim rezervnim dijelovima.

Prijavite se na servis i program Toyota Relax produžit će se za jedan servis – sve dok vaš automobil navrši 10 godina, odnosno prijeđe 200.000 kilometara (ovisno o tome koji se uvjet prije ispuni).

Program Toyota Relax može se aktivirati nakon obavljenog redovnog održavanja i uz poštovanje općih uvjeta*, a pokriće programa traje jedan servisni interval, koji je propisao proizvođač za vaše vozilo. Program Toyota Relax može se obnoviti i tako ponovno aktivirati uz svako propisano redovno održavanje kod odabranog ovlaštenog servisnog partnera Toyota i vrijedi do sljedećeg redovnog servisnog intervala.

Program je za vas u potpunosti besplatan. Automatsko se aktivira uz obavljanje redovnog servisa u ovlaštenoj Toyota mreži na vozilima koja nisu više pokrivena važećom tvorničkom garancijom, pod uslovom da su mlađa od 10 godina i imaju manje od 200.000 pređenih kilometra. Program traje dužinu trajanja jednog servisnog intervala koji je sa strane proizvođaća propisan za vaše vozilo i u sklopu ovog programa se proizvođač obavezuje da će u slučaju eventualnog kvara vozila pokriti kompletan trošak popravke vozila, u sklopu opštih uslova programa Toyota Relax.


Garancija na koroziju - 12 godina

Vaše novo vozilo pokriveno je i garancijom za slučaj prohrđavanja iznutra prema van za razdoblje od 12 godina bez obzira na pređene kilometre.

Garancija na boju - 3 godine

Garancija na boju pokriva pojavu površinske hrđe na karoseriji i oštećenja boje na bilo kom dijelu karoserije, koje se pojave kao greška nastala tokom procesa proizvodnje i važi 3 godine, bez obzira na pređeni broj kilometara.

Garancija na rezervne dijelove i dodatnu opremu - 1 godina

Ako želite da vaša Toyota zaista besprijekorno i sigurno radi, preporučili bi vam da koristite originalne rezervne dijelove i dodatnu opremu marke Toyota. Oni su proizvedeni u skladu s najvišim standardima kvalitete, te napravljeni tako da se idealno slažu uz specifikacije vašeg vozila. Isto vrijedi za ulje i ostale tekućine. To nam omogućuje da vam za rezervne dijelove i dodatnu opremu nudimo jednogodišnju garanciju.

Garancija za hibridnu bateriju - 10 godina

10 godina bezbrižnosti za hibridnu bateriju još je jedan dobar razlog zašto voziti hibridno vozilo, a garancija se ostvaruje besplatnim pregledom hibridnog sistema jednom godišnje do desete godina starosti vozila. Uz opštu garanciju od 5 godina bez ograničenja kilometraže i 10 godina asistencije Eurocare koja pokriva čitavu Europu, 10-godišnja bezbrižnost za hibridni sistem dodatno osnažuje ponudu Toyota hibrida.

DO 10 GOD. GARANCIJA NA GUME

Nudimo vam i mogućnost besplatnog uključivanja vozila u program dodatne garancije za gume - do 10 godina starosti vozila ili 200.000 km, koja  traje jedan servisni interval propisan za vozilo. U sklopu dodatne garancije, u slučaju oštećenja gume, nudimo besplatnu pomoć na cesti koja će organizirati prevoz vozila u Toyota ovlašteni servis, gdje će oštećena guma biti zakrpljena ili zamijenjena novom.