Ništa ne prepuštamo slučaju kada je riječ o isporuci izuzetnog kvaliteta. Koristimo precizne metode i stroga ispitivanja na svim proizvodima.

Zadatak ugrađivanja najvećeg kvaliteta u naša vozila započinje od procesa početne konstrukcije. Svaki novi model je podvrgnut strogim ispitivanjima, laboratorijskim provjerama i hiljadama kilometara vožnje u stvarnim uslovima.

Kada je riječ o razvoju proizvoda, ogolimo svaki detalj u potrazi za mogućim problemima kako bismo mogli da dijelimo znanje i iskustvo među našim timovima inženjera. Naši strogi standardi i dobro uspostavljeni procesi nam omogućavaju izgradnju temelja za ugrađivanje kvaliteta na svakom koraku procesa.

/
Ispitivanja u stvarnim uslovima kroz hiljade kilometara na javnim saobraćajnicama.
/
Provjere u ekstremnim uslovima.
/
Svi prikupljeni podaci se proučavaju radi obezbjeđivanja savršenih performansi.
Kvalitet izgrađen na strogim provjerama

Da bismo shvatili kako će se naša vozila ponašati u rukama naših klijenata, sprovodimo temeljna istraživanja i provjere, u laboratorijima i na stvarnim putevima.

Kada je riječ o obezbjeđivanju visokog kvaliteta naših proizvoda, ništa ne prepuštamo slučaju. Prije nego bilo koje novo vozilo dođe u prodaju, ono je podvrgnuto strogim provjerama i mjerenjima, u laboratoriji, na privatnim ispitnim stazama i kroz hiljade kilometara na javnim saobraćajnicama, u ekstremnim uslovima. Svi prikupljeni podaci se proučavaju da bismo obezbjedili da će, kada klijent bude vozio taj automobil, performanse biti izvanredne.

Evropski test trajnosti

Sva naša vozila su podvrgnuta temeljnom ispitivanju u stvarnim uslovima kao dio programa evaluacije koji sprovodimo da bismo obezbjedili da performanse zadovoljavaju standarde koje zahtjevamo kao i da bismo pokušali da pronađemo moguće probleme.

Evropski test trajnosti je stroga provjera ponašanja naših novih modela u drugačijim klimatskim uslovima i na putevima različitog kvaliteta koje je moguće naći širom Evrope.

Svaki novi model prelazi preko 100.000 km vozeći u raznim uslovima, od arktičkih uslova na sjeveru Švedske, loših puteva u Rusiji do dobrih i brzih autoputeva u Njemačkoj. Proizvedeni podaci se analiziraju radi otkrivanja bilo kakvih problema i sprovođenja poboljšanja ili ispravki, prije nego što vozilo krene u prodaju.

/
Provjera radi podešavanja buke u unutrašnjosti / izvora buke i vibracija / spoljašnje buke / zamora usled vibracija.

Od sada pa nadalje, želim da svi ujedinimo naše napore u pronalaženju načina da proizvedemo superiorna vozila.

Kiichiro Toyoda, osnivač Toyota Motor Corporation

/
Put u sjevernoj Evropi zimi.
/
Autoput u hladnim dijelovima Evrope.
/
Evropski otvoreni put.
Razvoj načina rada i vještina za kvalitet

Kada razvijamo novo vozilo, počinjemo da razmišljamo o tome gdje bi i zašto mogli da nastanu problemi, od samog početka. Shvatanje gdje postoje opasnosti i izrada rješenja za izbjegavanje problema koji bi iz toga mogli da nastanu je ključ proizvodnje sve boljih automobila.

Poboljšanje procesa razvoja
Provjera konstrukcije na osnovu kvara (DRBFM)

Razvojna faza novog proizvoda ili sklopa je ključni trenutak za identifikaciju i rješavanje problema. Preduzimanjem mjera u ranoj fazi možemo da spriječimo ozbiljnije i teže rješive probleme koji se javljaju bliže proizvodnji.

Koristimo provjeru konstrukcije na osnovu kvara (Design Review Based on Failure Mode - DRBFM) kao PROAKTIVNU preventivnu tehniku u kojoj se konstruktori usređuju na područje izmjena, precizno određuju problematična područja i primjenjuju znanja stečena na prethodnim projektima.

Zatim razrađuju konstrukciona rješenja koja su provjerili stručnjaci i specijalisti. Naši mladi inženjeri pohađaju specijalističku obuku o konceptu i primjeni DRBFM, pa na taj način neprestano razvijamo ljude sa naprednim tehničkim uvidom i vještinama koji će moći da odgovore na buduće konstrukcione izazove.

/
Ciklus proaktivne prevencije (Proactive Prevention) radi sprječavanja problema sa pouzdanošću u fazi konstruisanja.
/
Temelji ciklusa proaktivne prevencije radi identifikacije i rješavanja problema.

Svakodnevno radimo na poboljšavanju izrađenih proizvoda tako što svakodnevno uvodimo poboljšanja.

Kiichiro Toyoda, osnivač Toyota Motor Corporation

Saznajte više

Dom Toyotine bezbednosti Dom Toyotine bezbednosti Kako bi osigurali osećaj bezbednosti i bezbrižnosti za upravljačem, bez obzira na uslove, razvili smo Toyota Safety Sense, asortiman novih i naprednih sistema aktivne bezbednosti. Aktivna bezbednost Aktivna bezbednost Filozofija koja stoji iza tehnologije aktivne bezbednosti je da „pomogne u garantovanju bezbednosti naših automobila i pri tom podrži naše vozače u sprečavanju nesreća“. Pasivna bezbednost Pasivna bezbednost Naš rad na sprečavanju i smanjenju povreda u slučaju nesreće je poznat kao Pasivna bezbednost. Sistem za pomoć na autoputu Sistem za pomoć na autoputu U potrazi za svetom u kom nema sudara vozila, Toyota Motor Corporation (TMC) je napravila značajan korak sa objavljivanjem bezbednosne tehnologije koju je nedavno razvila.