Toyotin Sistem Automatske Asistencije Pri Vožnji Na Autoputu

Napredovanja u našoj tehnologiji aktivne bezbednosti

U potrazi za svetom u kom nema sudara vozila, Toyota Motor Corporation (TMC) je napravila značajan korak sa objavljivanjem bezbednosne tehnologije koju je nedavno razvila.

Sistem automatske asistencije pri vožnji na autoputu

Sistem automatske asistencije pri vožnji na autoputu (AHDA) je napredan sistem podrške pri vožnji čiji je cilj da reaguje na saobraćajno okruženje tako što će stalno držati vozilo na bezbednoj udaljenosti i tako smanjiti opterećenje i zamor vozača.


Javno testiran na Šuto autoputu u Japanu, ovaj sistem povezuje dve tehnologije automatske vožnje.

/
Kooperativno-adaptivni tempomat

Prvu predstavlja kooperativno-adaptivni tempomat, koji bežično komunicira sa vozilom ispred vas, prenoseći podatke o obrascu ubrzavanja i usporavanja kako bi održao bezbednu udaljenost. Taj obrazac konstantne vožnje takođe štedi gorivo i smanjuje zagušenje.

Kontrola kretanja u saobraćajnoj traci

Druga tehnologija – kontrola kretanja u saobraćajnoj traci, koristi kamere visokih performansi, radar milimetarskih talasa i senzore da detektuje oznake saobraćajne trake i položaj vozila. Time će sistem automatski podesiti ugao upravljača, obrtni momenat i silu kočenja kako bi zadržao položaj na putu i umanjio zamor vozača.

/
Bezbednija budućnost

TMC planira da plasira AHDA sa pratećim tehnologijama na tržište u drugoj polovini dekade u okviru svoje vizije bezbednijeg i sigurnijeg prevoznog sistema koji će svesti fatalne ishode i povrede na nulu.

Saznajte više

Pomoć pri izbegavanju pešaka Pomoć pri izbegavanju pešaka U potrazi za svetom u kom nema sudara vozila smrtnih ishoda za pešake, Toyota Motor Corporation (TMC) je napravila značajan korak sa obelodanjivanjem sistema za izbegavanje pešaka. Sistem za predviđanje sudara Sistem za predviđanje sudara Koristeći tehnologiju radara sa milimetarskim talasima koja skenira put ispred vaše Toyote, naš sistem za povećanje bezbednosti pre sudara vam služi kao drugi par očiju. Toyota kvalitet Toyota kvalitet Kupci određuju kvalitet. Naš zadatak se nikada ne završava. Proizvodnja kvaliteta Proizvodnja kvaliteta Ulažemo u ljude, obuku i načine rada da bismo obezbedili da je svako vozilo koje proizvedemo najvećeg kvaliteta, da zadovoljava visoke standarde koje postavljamo i da ih premašuje.