Toyotin Sistem Automatske Asistencije Pri Vožnji Na Autoputu

Napredovanja u našoj tehnologiji aktivne bezbednosti

U potrazi za svetom u kom nema sudara vozila, Toyota Motor Corporation (TMC) je napravila značajan korak sa objavljivanjem bezbednosne tehnologije koju je nedavno razvila.

Sistem automatske asistencije pri vožnji na autoputu

Sistem automatske asistencije pri vožnji na autoputu (AHDA) je napredan sistem podrške pri vožnji čiji je cilj da reaguje na saobraćajno okruženje tako što će stalno držati vozilo na bezbednoj udaljenosti i tako smanjiti opterećenje i zamor vozača.


Javno testiran na Šuto autoputu u Japanu, ovaj sistem povezuje dve tehnologije automatske vožnje.

/
Kooperativno-adaptivni tempomat

Prvu predstavlja kooperativno-adaptivni tempomat, koji bežično komunicira sa vozilom ispred vas, prenoseći podatke o obrascu ubrzavanja i usporavanja kako bi održao bezbednu udaljenost. Taj obrazac konstantne vožnje takođe štedi gorivo i smanjuje zagušenje.

Kontrola kretanja u saobraćajnoj traci

Druga tehnologija – kontrola kretanja u saobraćajnoj traci, koristi kamere visokih performansi, radar milimetarskih talasa i senzore da detektuje oznake saobraćajne trake i položaj vozila. Time će sistem automatski podesiti ugao upravljača, obrtni momenat i silu kočenja kako bi zadržao položaj na putu i umanjio zamor vozača.

/
Bezbednija budućnost

TMC planira da plasira AHDA sa pratećim tehnologijama na tržište u drugoj polovini dekade u okviru svoje vizije bezbednijeg i sigurnijeg prevoznog sistema koji će svesti fatalne ishode i povrede na nulu.

Pročitajte više o Toyoti

Nova Toyota Proace City Nova Toyota Proace City Nova paleta kompaktnog furgona ojačat će Toyotinu zastupljenost na europskom tržištu lakih teretnih vozila Toyota besplatno nudi skoro 24.000 tehnoloških patenata Toyota besplatno nudi skoro 24.000 tehnoloških patenata Toyota City, Japan, 3. april 2019. Fernando Alonso testirao pobjednički Dakar Hilux Fernando Alonso testirao pobjednički Dakar Hilux Toyota Gazoo Racing vozač Fernando Alonso završio je dvodnevni test za volanom Dakar Rally pobjedničkog TOYOTA Hiluxa 27. i 28. marta. Novi Rav4 i Corolla svečano predstavljeni u Efel Motors Novi Rav4 i Corolla svečano predstavljeni u Efel Motors U Efel Motors Toyota salonu u Podgorici je u četvrtak, 7. marta je poslovnim partnerima, osobama iz javnog života, dosadasnjim i budućim kupcima, u prijatnoj atmosferi i uz muziku Sergeja Ćetkovića, zvanično predstavljena nova generacija Toyota automobila - novi Rav4 i Corolla.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.