1. Discover Toyota
  2. Toyota Gazoo Racing
Odaberite

TOYOTA GAZOO Racing

Pomicanje granica
Već više od 60 godina pomičemo granice u motosportu, kako u pogledu automobila tako i u pogledu ljudi uključenih u motosport. Neprekidno stvaramo nove tehnologije i rešenja ne bismo li bili bolji od konkurencije, držeći se pritom zadanog cilja da neprekidnim radom na inovacijama izrađujemo sve bolje automobile.

Nije to samo zbog sporta

Naravno da ne volimo gubiti. Ali prvenstveno nas vodi već proživljeno iskustvo i strast koju osjećamo prema novim izazovima. 

Kao višestruke prvake u najvišim kategorijama motosporta kao što su WRC, WEC i W2RC, na razvoj novih rješenja potiču nas ekstremni uvjeti i zahtjevne ceste s kojima se naš tim susreće. Od naprednih hibridnih tehnologija do eksperimentalnog pogona na gorive ćelije vodika, predano radimo na tome da ubrzamo razvoj motosporta do održive razine kako bi naši obožavatelji bili zadovoljni i na jednak način uživali u onome što radimo, kako sada tako i u budućnosti. I upravo u ovom segmentu oblikujemo svoje ljude (vozače) i proizvode te stvaramo novu generaciju zaljubljenika u automobile.

Za vozače koji uživaju u vožnji

Sportski automobili izrađeni s DNA kodom iz motosporta Za vozila iz serije GR upotrijebili smo znanja i tehnologije koje smo ranije dobro izbrusili u natjecateljskoj kategoriji, a sve kako bismo osigurali visoke razine uzbuđenja i vrhunsku zabavu vozačima pri svakodnevnim vožnjama. Od modela GR Yaris do modela GR86, svi automobili iz serije GR čistokrvni su sportski automobili, posebno dizajnirani da osiguraju element uzbuđenja „waku-doki” (japanski izraz za nalet adrenalina). Ovaj nalet adrenalina i posebnu vrstu uzbuđenja osjetit će te odmah kad sjednete za upravljač jednog od ovih modela, a neće vas napustiti sve do trenutka dok se ne pretvori u osjećaj potpunog jedinstva i sklada s automobilom. Preciznost. Savršena ravnoteža. Stvoreni za uživanje u vožnji – ovo nisu automobili kojim ćete se prevesti od točke A do točke B, ovo su automobili s kojima ste potpuno usklađeni, zbog kojih se osjećate živima. To su automobili koje jednostavno ne želite prestati voziti.

Svaki detalj je istaknut

Nadahnuti timom TOYOTA GAZOO Racing, elegantni modeli iz serije GR SPORT donose injekciju adrenalina i dinamičnost u vašu svakodnevicu. Svaki je model precizno dizajniran da stvori taj osjećaj uzbuđenja, nalet adrenalina, a savršena je primjerak savršen spoj elegantne i sportske vanjštine te sportske unutrašnjosti i vrhunskih značajki. Svaki jedinstveni model iz asortimana GR SPORT pruža dinamične hibridne performanse i jamči izvrsno rukovanje, što sve skupa dodatno poboljšava osjećaj uzbuđenja i zadovoljstva pri vožnji. Uživajte u vožnji u sportski dizajniranom automobilu koji je povezan s timom TOYOTA GAZOO Racing.

TOYOTA GAZOO Racing Europe

TOYOTA GAZOO Racing Europe (TGR-E), ranije poznata pod nazivom TOYOTA Motorsport GmbH, podružnica je u potpunom vlasništvu tvrtke TOYOTA Motor Corporation, a djeluje kao centar za inženjering u Kölnu u Njemačkoj, s vlastitim podružnicama u Finskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. TGR-E aktivno doprinosi procesu istraživanja i razvoja koji provodi tvrtka TOYOTA, a čini to kroz vlastita iskustva, procese i sredstva koja su razvijena tijekom bavljenja motosportom, a sve sa zajedničkim ciljem izrađivanje sve boljih automobila.