Šta je hibrid?

Toyota hibrid

Vreme je da stari način vožnje ostavite za sobom. Toyotini hibridi smanjuju potrošnju goriva, smanjuju emisije štetnih gasova, a čak i samostalno pune svoje baterije, bez punjača. Možda mislite da je komplikovano posedovati hibrid, ali potpuno suprotno je tačno - oni su dizajnirani kako bi vam život učinili lakšim i prijatnijim.

Hybrid Synergy Drive tehnologija

Ne postoji ništa komplikovano u vožnji hibrida. Pogledajte kako ih je Toyota razvila da budu laki za korišćenje, kao bilo koji drugi konvencionalni automobil.

Udvostručena snaga, udvostručene performanse

Naši hibridi imaju dva motora: jedan benzinski i drugi električni. Oni rade zajedno kako bi obezbedili glatko napajanje i odgovarajući obrtni momenat, kada vam je to potrebno. Ako su vam potrebne bilo kakve dodatne preformanse - na primer, kada pretičete - jednostavno pritisnite "Power" dugme i uživajte u trenutnom odgovoru hibridnog pogona.

double power
Inteligentna snaga tokom putovanja

Uzbrdo: Oba motora pokreću vozilo da bi se pružio maksimalan učinak.
Usporavanje i kočenje: Sistem regeneriše kinetičku energiju i pretvara je u električnu energiju za punjenje baterije.
Preticanje: Oba motora pokreću vozilo da bi se pružio maksimalan učinak.
Mirovanje: Oba motora se automatski isključuju da se energija ne bi rasipala u praznom hodu.

intelligent-power
Ekonomična potrošnja koja ne gubi ni kap

Nije tajna da, kod većine automobila, vožnja u gradskim uslovima povećava potrošnju goriva. Međutim, hibridi se ne ponašaju kao konvencionalni automobili. Za početak, oni obnavljaju energiju koja se inače ne iskorišćava, koriste oba motora i time postižu zavidne brojke potrošnje goriva – čak i do 3,0 l/100 km u urbanim sredinama. To su zaista rekordno niske vrednosti, koje mogu biti dodatno smanjene vožnjom u "Eco" režimu. Naravno, ako želite potpuno da izbegnete potrošnju goriva, jednostavno odaberite električni EV-režim, polako pritiskajte pedalu gasa i nećete potošiti nijednu kap goriva tokom ubrzavanja do 50 km/h.

fuel economy
Tiho i udobno kretanje

Kada odaberete potpuno električni "Eco" režim rada, primetićete nešto zaista posebno. Automobil se kreće bez ikakve buke i vibracija. Takođe, u potpuno električnom načinu vožnje ne trošite ni kapi goriva niti emitujete gram štetnih gasova, a vozite se vrlo prijatno i bez stresa, čak i u najvećim urbanim sredinama.

quietness-tranquilit
Niske emisije gasova koje ne možete ignorisati

Idealna saradnja benzinskog i električnog motora znači da naši hibridi daju veoma niske emisije štetnih gasova za jedan porodični automobil – od 70 g/km. Ustvari, rezultat je još bolji, jer kada se vozite isključivo preko elektromotora, ne emitujete nikakve emisije štetnih gasova niti trošite gorivo. Više CO2 može se pronaći u običnom balonu.

reduced emissions
Šta je plug-in hibrid?

Zamislite plug-in hibrid kao električni i hibridni automobil u jednom. Uz sve prednosti naših hibridnih modela, ali sa produženim dometom vožnje isključivo preko elektromotora, za putovanja sa još manjim emisijama, plug-in hibrid je još ljubazniji prema vašem novčaniku i životnoj sredini. Otkrijte Prius Plug-in ovde.

need to plugin

Saznajte više o hibridu

Toyota najavljuje GR Supru s novim 2,0-litarskim turbo motorom Toyota najavljuje GR Supru s novim 2,0-litarskim turbo motorom Godinu dana nakon svjetskog predstavljanja GR Supra na Međunarodnom sajmu automobila u Detroitu, Toyota je objavila detalje prvog proširenja svoje ponude sportskih automobila s uvođenjem novog 2,0-litarskog turbo-motora. Predstavljena druga generacije Toyote Mirai Predstavljena druga generacije Toyote Mirai Sa predstavljanjem prve generacije Toyota Mirai, pogonjenog na gorive ćelije vodika, Toyota je još jednom postala predvodnik na polju tehnološki naprednih rješenja,ovaj put sa modelim bez negativnog utjecaja na okoliš. Toyota predstavlja novi kompaktni SUV za Europu Toyota predstavlja novi kompaktni SUV za Europu Toyota Motor Europe (TME) objavila je svoje planove za uvođenje potpuno novog modela u svoju paletu za Europu. Radit će se o potpuno novom, kompaktnom SUV vozilu, temeljenom na novoj izvedbi platforme GA-B. Predstavljena Toyota Yaris WRC za novu sezonu Predstavljena Toyota Yaris WRC za novu sezonu Toyota Gazoo Racing je na Sajmu automobila u Tokiju predstavio Yaris WRC sa specifikacijama za 2020. godinu.
Nazad na početnu stranu o hibridima
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.