Šta je hibrid?

Toyota hibrid

Vreme je da stari način vožnje ostavite za sobom. Toyotini hibridi smanjuju potrošnju goriva, smanjuju emisije štetnih gasova, a čak i samostalno pune svoje baterije, bez punjača. Možda mislite da je komplikovano posedovati hibrid, ali potpuno suprotno je tačno - oni su dizajnirani kako bi vam život učinili lakšim i prijatnijim.

Hybrid Synergy Drive tehnologija

Ne postoji ništa komplikovano u vožnji hibrida. Pogledajte kako ih je Toyota razvila da budu laki za korišćenje, kao bilo koji drugi konvencionalni automobil.

Udvostručena snaga, udvostručene performanse

Naši hibridi imaju dva motora: jedan benzinski i drugi električni. Oni rade zajedno kako bi obezbedili glatko napajanje i odgovarajući obrtni momenat, kada vam je to potrebno. Ako su vam potrebne bilo kakve dodatne preformanse - na primer, kada pretičete - jednostavno pritisnite "Power" dugme i uživajte u trenutnom odgovoru hibridnog pogona.

double power
Inteligentna snaga tokom putovanja

Uzbrdo: Oba motora pokreću vozilo da bi se pružio maksimalan učinak.
Usporavanje i kočenje: Sistem regeneriše kinetičku energiju i pretvara je u električnu energiju za punjenje baterije.
Preticanje: Oba motora pokreću vozilo da bi se pružio maksimalan učinak.
Mirovanje: Oba motora se automatski isključuju da se energija ne bi rasipala u praznom hodu.

intelligent-power
Ekonomična potrošnja koja ne gubi ni kap

Nije tajna da, kod većine automobila, vožnja u gradskim uslovima povećava potrošnju goriva. Međutim, hibridi se ne ponašaju kao konvencionalni automobili. Za početak, oni obnavljaju energiju koja se inače ne iskorišćava, koriste oba motora i time postižu zavidne brojke potrošnje goriva – čak i do 3,0 l/100 km u urbanim sredinama. To su zaista rekordno niske vrednosti, koje mogu biti dodatno smanjene vožnjom u "Eco" režimu. Naravno, ako želite potpuno da izbegnete potrošnju goriva, jednostavno odaberite električni EV-režim, polako pritiskajte pedalu gasa i nećete potošiti nijednu kap goriva tokom ubrzavanja do 50 km/h.

fuel economy
Tiho i udobno kretanje

Kada odaberete potpuno električni "Eco" režim rada, primetićete nešto zaista posebno. Automobil se kreće bez ikakve buke i vibracija. Takođe, u potpuno električnom načinu vožnje ne trošite ni kapi goriva niti emitujete gram štetnih gasova, a vozite se vrlo prijatno i bez stresa, čak i u najvećim urbanim sredinama.

quietness-tranquilit
Niske emisije gasova koje ne možete ignorisati

Idealna saradnja benzinskog i električnog motora znači da naši hibridi daju veoma niske emisije štetnih gasova za jedan porodični automobil – od 70 g/km. Ustvari, rezultat je još bolji, jer kada se vozite isključivo preko elektromotora, ne emitujete nikakve emisije štetnih gasova niti trošite gorivo. Više CO2 može se pronaći u običnom balonu.

reduced emissions
Šta je plug-in hibrid?

Zamislite plug-in hibrid kao električni i hibridni automobil u jednom. Uz sve prednosti naših hibridnih modela, ali sa produženim dometom vožnje isključivo preko elektromotora, za putovanja sa još manjim emisijama, plug-in hibrid je još ljubazniji prema vašem novčaniku i životnoj sredini. Otkrijte Prius Plug-in ovde.

need to plugin

Saznajte više o hibridu

Dramatična dvostruka pobjeda za Toyota Gazoo Racing Dramatična dvostruka pobjeda za Toyota Gazoo Racing TOYOTA GAZOO Racing pobijedila je na 87. utrci 24 sata Le Mansa postigavši dvostruku pobjedu na stazi Circuit de la Sarthe, nakon dramatičnog završnog sata sezone 2018./2019. FIA Svjetskog prvenstva u trkama izdržljivosti (WEC). Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoju neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoju neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Evian, Francuska – Ichiban na japanskom znači „broj jedan“, a Toyotina nagrada Ichiban je isključivo namijenjena trgovcima iz cijele Europe koji postižu najbolje rezultate na području zadovoljstva stranaka. Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Predstavljeni ranije ove godine, Toyota Corolla i RAV4 2019., ostvarili su najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih 5 zvjezdica kao ocjenu sigurnosti vozila po najnovijem i strožijem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu. Novi Hilux 2019 Special Edition bit će predstavljen na Salonu teretnih vozila u Birminghamu Novi Hilux 2019 Special Edition bit će predstavljen na Salonu teretnih vozila u Birminghamu Na predstojećem Salonu teretnih vozila u Birminghamu, Toyota će predstaviti novi Hilux 2019 Special Edition.
Nazad na početnu stranu o hibridima
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.