1. Owners
  2. Parts & Accessories
  3. Parking Aids
Odaberite

TOYOTINI SISTEMI POMOĆI PRI PARKIRANJU

Nudimo tehnologiju koja vam daje dodatno samopouzdanje prilikom parkiranja, kao što su naši parking senzori i ekran zadnje kamere, koji vam pomažu da bolje manevrišete i vidite.

Toyota sistem pomoći za parkiranje

Parking senzor udaljenosti

Toyotini parking senzori koriste tehnologiju ultrazvučnih valova za utvrđivanje udaljenosti od drugih automobila i predmeta, lišavajući vas napetosti prilikom manevrisanja vašom Toyotom na skučenim parking mjestima. Diskretno ugrađeni u prednji i stražnji branik, senzori će vas jasno upozoriti zvučnim upozorenjem, kao i prikazom na ekranu.

Prikaz slike sa stražnje kamere

Stražnja kamera djeluje kao dodatna sigurnosna mjera, a diskretno je smještena na zadnjem kraju vaše Toyote. Kada ubacite ručicu mjenjača u vožnju unazad, na ploči s instrumentima će se prikazati velika, jasna slika u boji sa zadnjeg kraja vašeg automobila, na kojoj će biti vidljivo koliko su prepreke blizu automobila. Kako bi parkiranje bilo još jednostavnije, crte navođenja povezane s položajem upravljača, prikazat će predviđenu putanju ulaska na parking mjesto, kako biste znali tačno koliko je potrebno okrenuti upravljač.

Inteligentni sistem pomoći pri parkiranju (Simple IPA)

Naš inteligentni sistem pomoći pri parkiranju (Intelligent Parking Assist - IPA) vam pomaže u preciznom ulasku vaše Toyote na parking mjesto ili garažu, čak i ako vam nedostaje samopouzdanja prilikom parkiranja. Nakon što ubacite u hod unazad i pritisnete tipku IPA, odaberite slobodno parking mjesto na koje želite stati na prikazu slike sa zadnje kamere, a sistem IPA će vam pomoći u zakretanju upravljača dok ne parkirate – sve što trebate je upravljati papučicama gasa i kočnice.