1. Discover Toyota
  2. Beyond Zero
  3. Emissions
Odaberite
Odaberite

DALJE OD EMISIJA

Prošlo je 25 godina otkada smo lansiranjem modela Prius postali pioniri elektrificirane tehnologije. Nastavili smo marljivo raditi u tom području i nećemo biti zadovoljni dok svaki kupac ne bude imao rješenje po mjeri, a koje je ujedno dobro za našu planetu. To znači da trenutno imamo čitav niz električnih pogonskih agregata – hibride, priključna hibridna električna vozila (PHEV), baterijsko električno vozilo (BEV) i vozilo na vodik. Cilj nam je ne samo ostvariti nultu stopu emisija, već otići dalje od nulte emisije. Kreirati vozila s pozitivnim utjecajem. Vozila poput modela Mirai koji pogoni vodik, koji ispušta isključivo vodu te u vožnji čisti zrak.

Hibridna i priključna hibridna vozila

Prošli smo dug put od legendarne Toyote Prius, prvog hibridnog vozila u masovnoj proizvodnju u svijetu. Stručnost stečena tokom 25 godina dovela je na današnje ceste milione hibrida. Ti hibridi visokih performansi mogu voziti na električnu energiju i do 70% vremena, bez ikakvih emisija, a u narednim ćemo godinama svjedočiti daljnjem napretku.

Toyota serije bZ

Toyotina serija bZ skupina je baterijskih električnih modela sljedeće generacije, koji idu dalje od nulte emisije. Prvi od tih potpuno električnih automobila sadrži i druge inovacije, poput elektroničkog upravljača i punjenja baterije putem solarnih panela.

Mirai

Toyota na području pogona na vodik ima vlastitu legendu, a to je model Mirai. Radi se o prvom automobilu na vodik u masovnoj proizvodnju u svijetu, a već je dogurao i do druge generacije. Mirai je jedini automobil koji je već otišao dalje od nulte emisije. Vozilo ispušta isključivo čistu vodu, a ne samo da nema emisija, već tokom vožnje čisti zrak.

BEYOND ZERO

Saznajte više

DALJE OD OGRANIČENJA

Saznajte više

DALJE OD OČEKIVANJA

Saznajte više

DALJE OD PREPREKA

Saznajte više