1. Discover Toyota
 2. Beyond Zero
 3. Experience
Odaberite

Zamislite otići dalje od očekivanja

Trudimo se da svako putovanje svima bude istinski užitak. To znači da razmišljamo o jedinstvenim potrebama za mobilnošću svake pojedine osobe. Osim toga, brinemo ne samo o vozačima, već i o putnicima i svima na koje naša vozila utječu. Konceptna vozila kao što je LQ koriste umjetnu inteligenciju za razumijevanje vozača i očitavanje stanja na cesti ispred vozila kako bi svi bili sigurni. Ili T-Mate, skup inteligentnih sistema koji vas upozoravaju i usmjeravaju tokom čitavog putovanja. Kreirali smo i THUMS, virtuelni softver za simulaciju sudara dostupan svim proizvođačima automobila, jer cilj nam je, osim otići dalje od nulte emisije, ostvariti i nultu stopu nezgoda u saobraćaju.
 • Vizija nulte stope nezgoda

  Nakon poznatih sigurnosnih funkcija koje su dostupne u svim Toyotama, sigurnosni koncept širimo i na tehnologiju autonomne vožnje. Počinje sa sistemom T-Mate, odnosno čitavim nizom senzora koji okružuju vozilo, uvijek su na oprezu i čuvaju vam leđa. Dodatno, stalno težimo daljnjem razvoju te tehnologije. Misija nam je spriječiti ozljede i smrtne ishode uslijed saobraćajnih nezgoda.

 • T-Mate

  Pod nazivom T-Mate predstavljamo niz povezanih funkcija koje surađuju i paze na sve što se oko vas događa. Od inteligentnog senzora razdaljine od podloge (Intelligent Clearance Sonar) do sistema za pomoć pri parkiranju Parking Assist, od panoramskog monitora (Panoramic View Monitor) do sistema zaštite prije sudara (Pre-Collision System), osjećat ćete se kao da ste u društvu prijatelja koji vas usmjerava i pazi na vašu sigurnost.

 • THUMS

  Toyota je kreirala napredan digitalni softver za analizu učinaka različitih vrsta sudara na ljudsko tijelo. Cilj nam je i dalje smanjivati mogućnosti nastanka štetnih posljedica. Vrijednost sistema THUMS toliko je značajna da smo ga podijelili sa svim proizvođačima automobila kako bi što veći broj ljudi imao koristi od ove tehnologije.

 • LQ

  Nazivamo ga automobilom koji vam uzvraća ljubav. Toyota LQ koristi umjetnu inteligenciju, koja je sposobna reagovati na vaše raspoloženje u vožnji, aktivirati umirujuću rasvjetu ako ste nervozni ili prilagoditi rasvjetu kako biste ostali budni u slučaju da pokazujete znakove umora. LQ je usto sposoban prepoznavati opasnosti na cesti ispred vozila s ciljem izbjegavanja nezgoda.

BEYOND ZERO

Saznajte više

DALJE OD EMISIJA

Saznajte više

DALJE OD OGRANIČENJA

Saznajte više

DALJE OD PREPREKA

Saznajte više