1. New Cars
  2. Hybrid Electric
Odaberite

VOZITE KORISTEĆI ONO NAJBOLJE IZ OBA SVIJETA

Novi Prius možete voziti kao potpuno električno vozilo tijekom brojnih redovnih vožnji. Ali, zahvaljujući benzinskom motoru kad vozite Prius ne morate biti zabrinuti oko dometa. Ovaj najnapredniji dvostruki pogonski sklop također jamči izvanrednu učinkovitost, s potrošnjom goriva od samo 0,7 litara na 100 km*.

* Za kombinirani ciklus vožnje, ovisno o uvjetima vožnje i modelu.

Kako to funkcionira?

Plug-in hibridna vozila nešto su između hibridnih automobila i električnih vozila na bateriju. Mogu se voziti samo na struju i brzo se pune kao potpuno električna vozila. Ali imaju i motor, baš kao hibridni modeli, za sve one trenutke kad punjenje nije praktično ili dostupno.

Ako želite saznati više, kliknite animacije i pogledajte kako funkcionira Prius Plug-in Hybrid.

Koliki je domet novog modela Prius Plug-in Hybrid?

Uz kapacitet baterije koji je 50 % veći nego prije, novi Prius Plug-in Hybrid može prijeći više od 72 km* u načinu rada samo na struju. Pri gradskoj vožnji, kad su brzine vožnje obično manje, ovaj domet može biti još veći i sasvim dovoljan za potrebe svakodnevne vožnje na i sa posla bez upotrebe motora.

 

 * Za kombinirani ciklus vožnje, ovisno o uvjetima vožnje i modelu.

 

Kako povećati domet vožnje

Budući da se radi o plug-in hibridnom vozilu, preporučuje se novi Prius redovno puniti kako bi se zadržala impresivna svojstva i učinkovita potrošnja goriva te poboljšale njegove sposobnosti pri vožnji samo na struju. Upotrebljava bateriju velike gustoće s pametnim softverom kako bi se osigurao maksimalni domet pri vožnji samo na struju. Značajke kao što su bolja regeneracija (eng. Regenerative Boost), sistem prediktivne učinkovite vožnje (eng. Predictive Efficiency Drive) i solarni krov modela Prius omogućuju vam da vozite više i jednostavnije bez naglih ubrzavanja i kočenja.