1. Owners
 2. Connected Services
 3. Više informacija
Odaberite

PronađI moj automobil

 
 • U aplikaciji MyToyota (ili putem portala MyToyota) možete provjeriti posljednju lokaciju svoje Toyote. Ovisno o modelu Toyote, lokacija se utvrđuje prema geolokacijskim podacima primljenima iz vozila prilikom zadnjeg gašenja motora ili lokaciji uživo.
 • Parkirališnu lokaciju svoje Toyote možete vidjeti na karti, zajedno s pripadajućom adresom (ako je dostupna) i vremenom kad je vozilo parkirano. Možete pokrenuti navigaciju kako bi Vas vodila do vaše Toyote (uz prikaz rute, udaljenosti i koliko Vam vremena treba da biste pješke došli do svoje Toyote) putem MyToyota računa ili drugih aplikacija (primjerice Apple Maps, Google Maps, itd.).
 • Ukoliko je Vaša Toyota opremljena uređajem koji omogućuje pristup i korištenje Interneta (Internet Access Service),  tijekom vožnje često će se prenositi podaci o lokaciji Vaše Toyote, pa ćete moći s drugima uživo dijeliti lokaciju svojeg vozila. Postavljanjem dijeljenja lokacije uživo omogućuje Vam odabir kontakata s kojima želite dijeliti lokaciju i koliko dugo. Za omogućavanje ove značajke mogu biti korišteni Vaši identifikacijski podaci za društvene mreže.


Pošalji u automobil

 
 • Ako je Vaša Toyota opremljena povezanom navigacijskom jedinicom po želji možete planirati putovanje koristeći aplikaciju MyToyota i poslati plan putovanja u Toyotu. Možete odrediti namjeravano vrijeme kretanja i ciljano vrijeme dolaska na odredište. Izračun rute uključuje predviđanje izglednog stanja u prometu u vrijeme vožnje i prilagođava navedeno očekivano vrijeme trajanja putovanja. Možete pregledavati i mijenjati planove putovanja i ponovno ih slati u automobil. Možete dodavati i opcionalne lokacije od interesa koje se nalaze na putu do odredišta. Dodatne informacije o spajanju i radu vaše navigacijske jedinice dostupne su u korisničkom priručniku Vaše Toyote ili putem MyToyota portala.


Od automobila do vrata

 
 • Ukoliko je Vaša Toyota opremljena povezanom navigacijskom jedinicom, aplikacija MyToyota će predložiti da Vas vodi do odredišta koje ste odredili u navigaciji nakon izlaska iz vozila. Ova usluga temeljena je na razlici lokacije Vašeg odredišta i mjestu na kojem je parkirana Vaša Toyota. Drugim riječima, niste li mogli parkirati blizu odredišta koje ste unijeli u navigaciju, možete nastaviti slijediti upute putem aplikacije MyToyota kako biste došli do krajnjeg odredišta (primjerice, pješke). Možete nastaviti slijediti navigaciju i korištenjem drugih mobilnih aplikacija. Obradit ćemo lokaciju Vašeg konačnog odredišta i Vašeg (parkiranog) Toyota vozila. Dodatne informacije o povezanosti i radu Vaše navigacijske jedinice dostupne su u korisničkom priručniku Vaše Toyote ili na MyToyota portalu.


Analitika vožnje

 • Putem aplikacije (ili portala) MyToyota možete pristupiti podacima o svom stilu vožnje/ponašanju na osnovi geolokacijskih podataka, žiro i G senzora, kilometraže i potrošnje goriva. Ti podaci su dostupni za svako putovanje. Svako putovanje možete označiti kao privatno ili poslovno i dobiti izvješće s prikazom događaja, kao što su naglo kočenje i naglo ubrzanje, s vremenom i lokacijom. 
   

Podsjetnik za servis

 
 • U skladu s podacima o kilometraži Vaše Toyote, obavijestit ćemo Vas o predstojećim održavanjima i servisima. Podsjetnici su organizirani u državi pretplate na Usluge i mogu se razlikovati u dostupnosti i/ili točnosti. Po primitku podsjetnika moći ćete zakazati termin kod Ovlaštenog trgovca/servisa po svom izboru. Savjetujemo izbor preferiranog Ovlaštenog trgovca/servisa putem MyToyota računa. Propustite li prvi podsjetnik, možemo Vam poslati drugi. 
 • Odgovorni ste dovesti svoju Toyotu na održavanje ili servis u određenim intervalima. Činjenica da pružamo ovu uslugu i šaljemo povezane podsjetnike ne oslobađa Vas te odgovornosti.


Čuvar baterije

 
 • Ovisno o uređaju za povezivanje kojim je Vaša Toyota opremljena, aplikacija MyToyota će prikazivati stanje napunjenosti 12-voltnog startera za pokretanje motora. Ukoliko je razina napunjenosti takva da može onemogućiti pokretanje motora, u aplikaciji  MyToyota će se pojaviti poruka upozorenja.Pomoćnik u slučaju nezgode

 • Dostupnost ove usluge ovisi o tipu povezanog uređaja instaliranog u Vašoj Toyoti. Ukoliko je ova usluga dostupna za Vašu Toyotu, određeni senzori povezani s uređajem u automobilu pratit će kontakte Vaše Toyote. Ukoliko kontakt prelazi određenu snagu udarca, bit ćemo obaviješteni o tom događaju. Takve informacije o "sudaru" mogu biti dostavljene lokalnoj Toyotinoj službi pomoći na cesti (RSA), koja Vam se može obratiti i ponuditi pomoć u skladu s podacima o težini sudara i lokalnim propisima. Služba za pomoć na cesti će Vam se obratiti koristeći Vaše osobne podatke dostupne u MyToyota računu. Osobe za kontakt u hitnim slučajevima navedene u Vašem MyToyota računu (ako su navedene) isto mogu biti obaviještene ovisno o propisima lokalne Službe za pomoć na cesti. Ne može li Služba doći do Vas (primjerice, jer niste u mogućnosti odgovoriti) ili Vaših osoba za kontakt u hitnim slučajevima, ovisno o lokalnim propisima i težini sudara, može nazvati hitne službe ili policiju. Vi i Vaše osobe za kontakt u hitnim slučajevima uvijek možete prihvatiti ili odbiti pomoć koju nudi Služba za pomoć na cesti.
 • Ne dajemo jamstvo dostupnosti ili kvalitete bilo kojeg oblika pomoći u hitnim situacijama koju Vam pružamo. RSA ni TME ne mogu biti odgovorni za nepružanje pomoći u hitnim situacijama ili zvanje policije ili za kašnjenje ili grešku pri takvom postupanju.
 • Napominjemo da aktivacijom anonimnog/privatnog načina u aplikaciji  MyToyota i/ili MyToyota računu (tj. kad nam onemogućite pristup geolokaciji Toyota vozila) nećemo Vas moći locirati u slučaju sudara i ova usluga neće raditi (za više informacija o anonimnom načinu, molimo pročitajte Uvjete korištenja Povezanih usluga i Politiku privatnosti).
 • Pod određenim okolnostima aktivirat će se obvezni hitni poziv: Molimo uzmite u obzir za će Vaša Toyota automatski obavijestiti hitne službe u državi u kojoj se nalazi u slučaju sudara koji je aktivirao zračni jastuk. To je regulirano Uredbom EU o e- Pozivu (Uredba (EU) 2015./758. Europskog parlamenta i Vijeća od 29. travnja 2015.) ili istovjetnim propisom izvan Europske unije, kad je primjenjivo. 


Svjetlosna upozorenja

 
 • Ovisno o povezanom uređaju kojim je opremljena Vaša Toyota, aplikacija MyToyota Vas može upozoriti na pojavu znakova upozorenja na kontrolnoj ploči Vaše Toyote. Ta upozorenja odražavaju, no ne zamjenjuju signalne lampice na kontrolnoj ploči/kombimetru Vaše Toyote. Vi ste kao vozač u svakom trenutku odgovorni reagirati na paljenje signalnih lampica u svojoj Toyoti. 
 • Ti će znakovi upozorenja biti preneseni Toyotinoj mreži, kako biste dobili podršku i pomoć u slučaju potrebe za popravkom. Putem privole dane Toyoti i aplikaciji MyToyota, imat ćete mogućnost odlučiti želite li da Vam se obratimo ili ne. Molimo imajte na umu da Toyota i Toyotina mreža ne nude jamstvo proaktivnog obraćanja u slučaju paljenja signalne lampice, jer ova usluga uvelike ovisi o regiji u kojoj se nalazite, dostupnosti i pokrivenosti. U slučaju paljenja signalne lampice, molimo da uvijek postupite u skladu s uputama u Priručniku za vlasnike vozila i slijedite specifične upute.


Razina goriva

 
 • Ovisno o uređaju za povezivanje kojim je Vaša Toyota opremljena, u aplikaciji MyToyota prikazana je količina goriva u spremniku. Napunjenost spremnika iskazana je u postotku njegove ukupne zapremine. Prikazana je količina goriva u spremniku u skladu s posljednjim podacima mjerila primljenima od Vaše Toyote pri gašenju motora. Iz tog razloga može biti razlika između količine goriva prikazane u aplikaciji MyT i one prikazane na kontrolnoj ploči Vaše Toyote. Može doći i do granične razlike ovisno o parkirališnom mjestu (zbog vanjske temperature, nagiba i sl.). Uvijek se oslanjajte na ono što prikazuje indikator razine goriva na kontrolnoj ploči automobila, a Toyota ne prihvaća odgovornost u slučaju nepotpunih ili netočnih informacija prikazanih u aplikaciji MyT.


Poduka o Hibridu

 • Ova usluga omogućuje Vam uvid u podatke o Vašoj vožnji hibrida putem aplikacije MyToyota temeljene na ključnim hibridnim pokazateljima (EV vrijeme i hibridni bodovi).
 • Ti podaci dostupni su za svaku vožnju. Svaka je vožnja mapirana i prikazana je EV vožnja i događaji koji pokazuju ponašanje u vožnju (ubrzanje, kočenje i konstantna brzina), a koji se zatim povezuju s kontekstualiziranom podukom o tome na koji način možete smanjiti potrošnju goriva. Možete pristupiti i agregiranim podacima i jednostavno pratiti evoluciju uspješnosti svoje hibridne vožnje.
   

Daljinske funkcije


Ovisno o uređaju za povezivanje kojim je Vaša Toyota opremljena, aplikacija MyToyota prikazuje razinu napunjenosti baterije i preostali doseg Vašeg plug-in hibrida ili električnog vozila.

Preostali doseg prikazan je u kilometrima, no može se razlikovati od dosega prikazanog u automobilu. Uvijek se oslanjajte na podatke o bateriji prikazane na kontrolnoj ploči svoje Toyote.

Toyota ne prihvaća nijedan oblik odgovornosti u slučaju nepotpunih ili netočnih informacija prikazanih u aplikaciji MyT. Dodatno, ova usluga omogućuje daljinsko zakazivanje punjenja automobila.

Ovisno o uređaju za povezivanje kojim je Vaša Toyota opremljena, moći ćete daljinski zagrijati ili rashladiti automobil pomoću aplikacije MyToyota. Ovisno o modelu automobila, možda ćete moći daljinski postaviti željenu temperaturu, pokrenuti odleđivanje prednjeg ili stražnjeg stakla i zakazati jedan ili više termina za prethodno zagrijavanje ili rashlađivanje automobila.


Koristite li usluge daljinskog upravljanja, molimo uvjerite se u sljedeće:

 

 • Vozilo je potpuno imobilizirano i provjerili ste sigurnost prostora oko vozila. U vozilu nema osoba ni životinja.
 • Ne koristite sustav ukoliko je poklopac motora otvoren ili ukoliko je vozilo parkirano u zatvorenom prostoru bez ventilacije.
 • Koristite ovu uslugu samo kad je nužno. Molimo poštujte okoliš i izbjegavajte nepotrebnu buku i zagađenje zraka.

Molimo da uvijek poštujete lokalne i nacionalne zakone koji ograničavaju korištenje ovih usluga u području na kojem se nalazite (primjer: u pojedinim regijama ova usluga može biti ograničena na električna vozila ili privatne prometnice).


Toyotina mreža za punjenje

 
 • Toyotina mreža za punjenje može Vam omogućiti pristup jednoj od najvećih paneuropskih mreža punionica za električna vozila. Moći ćete pretraživati punionice i vidjeti podatke o svakoj stanici za punjenje, poput dostupnosti u stvarnom vremenu, brzini punjenja i tipovima utičnica).
 • Kad se pretplatite dodatno ćete vidjeti cijene punjenja, možete otključati punionicu pomoću aplikacije ili  RFID kartice i započeti sesiju punjenja. Primit ćete mjesečnu fakturu za sve sesije punjenja na kraju svakog mjeseca.
 • Za pružanje ove usluge možemo koristiti vanjske partnere, a pojedine osobne podatke poput broja šasije (identifikacijski broj vozila), korisničkog identiteta, identifikacijske oznake ugovora i datuma početka, prenosimo svojim partnerima. Toyotina mreža za punjenje omogućena je u suradnji s tehničkim partnerima i isto je podložno dodatnim Općim uvjetima i Politici privatnosti dostupnima na adresama [https://www.Toyota-Charging-Network.eu (za TOYOTU) / https://www.lexus-charging-network.eu/web/lexus-global (za LEXUS)].Osiguranje temeljeno na korištenju i potpuno Hibridno osiguranje

 
 • Osiguranje temeljeno na korištenju (UBI) i Potpuno hibridno osiguranje (FHI) proizvodi su automobilskog osiguranja osiguratelja dostupni putem Toyota Insurance Management SE, a visina premije ovisi o podacima o vožnji nositelja police i vozača te se temelji na ubrzanju, kočenju, prekoračenju brzine i lateralnom ubrzanju.
 • Pretplatite li se na UBI ili FHI, osiguratelju će biti poslani potrebni podaci o vožnji, koji je u tom slučaju voditelj obrade, radi ispunjavanja ugovora.
 • UBI i FHI ugovori su zasebni proizvodi odvojeni od MyT i možete se na njih pretplatiti kod osiguratelja putem posrednika Toyota Insurance Management SE te su podložni specifičnim uvjetima prihvaćenima u trenutku ugovaranja pretplate.

 • Nakon pretplate na UBI ili FHI ugovore, MyT će sadržavati podatke o statusu putovanja te bodovima. U svrhu otklanjanja nejasnoća, vizualizacija je sasvim odvojena i opcionalna usluga te ne utječe na valjanost ili korištenje UBI ili FHI ugovora i u njoj možete uživati i bez korištenja aplikacije ili MyT računa. Za više informacija molimo posjetite poveznicu.


Status automobila

 

Pomoću aplikacije MyToyota u svakom trenutku možete provjeriti status svojeg vozila. Ovisno o povezanom uređaju kojim je opremljena Vaša Toyota, aplikacija će prikazivati različite statuse  u odnosu na vrata, prozore, klizni krov, prtljažnik, svjetla te ako je pametni ključ ostao u automobilu.

Možete primiti push poruku četiri minute nakon gašenja motora. Na taj ćete način biti obaviješteni ako je nešto neuobičajeno vezano uz status automobila (funkcija push obavijesti mora biti omogućena u postavkama Vašeg pametnog telefona). Možete primiti jednu ili više sljedećih obavijesti:

 • Otvoren prozor (otvoren je jedan ili više prozora)
 • Otključana vrata (neka od vrata su otključana)
 • Otvoren klizni krov (ukoliko je otvoren klizni krov)
 • Upaljena svjetla (upaljena su prednja ili stražnja svjetla)
   

Zaključavanje/otključavanje

Ovisno o uređaju za povezivanje kojim je Vaša Toyota opremljena, možete daljinski zaključavati ili otključavati svoje vozilo u aplikaciji MyToyota sa samo nekoliko klikova.

Molimo imajte na umu da nećete moći zaključati automobil u sljedećim slučajevima:

 • Otvorena su vrata
 • Pametni ključ je u automobil
 • Upaljen je autoalarm
 • Automobil je zaključan ključem

U svim ovim slučajevima gumb za zaključavanje je onemogućen.

Koristite li opciju zaključavanja, molimo uvjerite se da u zaključanom automobilu nema djece, ranjivih osoba ili ljubimaca. Ostane li bilo tko unutar zagrijanog automobila može doći do toplotnog udara, dehidracije ili hipotermije i posljedica može biti smrt ili teška ozljeda. Toyota neće biti odgovorna za bilo kakav materijalni gubitak, štetu ili nesretan slučaj dok je vozilo zaključano. Korisnik preuzima sve rizike i svu odgovornost zaključavanja vozila.

Koristite li opciju otključavanja, molimo budite svjesni da to može omogućiti neovlašteni pristup vozilu. Toyota neće biti odgovorna ni za kakav materijalni gubitak, štetu ili nesretan slučaj dok je vozilo otključano. Korisnik preuzima sve rizike i svu odgovornost otključavanja vozila.


Uočavanje automobila

Ovisno o uređaju za povezivanje kojim je Vaša Toyota opremljena, možete raspolagati jednostavnim načinom uočavanja svog vozila na punom parkiralištu. Uključite funkciju uočavanja automobila i daljinski će se uključiti svi pokazivači smjera kako bi vam pomogli uočiti vozilo. Pokazivači smjera se uključuju na 30 sekundi. Nakon 30 sekundi ih možete ponovno pokrenuti.