Kako bi se postigli Toyota ekološki ciljevi do 2050. godine, usvojeni su srednji ciljevi do 2030. godine na bazi trenutne situacije u kompaniji Toyota, kao i na bazi društvenih trendova.

Izazov 1 - Srednji cilj

Izazov proizvodnje novog vozila nulte emisije ugljen-dioksida

Do 2030. god naš cilj je da godišnje prodamo preko 5.5 miliona električnih vozila u svim delovima sveta, uključujući preko1 milion vozila sa nultom emisijom štetnih gasova (sa električnom baterijom i baterijom koja se puni na pogonsko gorivo).

Procenjeni svetski prosek smanjenja emisije CO2 u gramima po km, za nova vozila će biti 35% i više, u zavisnosti od tržišnih uslova, u poređenju sa 2010. godinom.

Otkrijte izazov 1

/

Izazov 2 - Srednji cilj

Izazov smanjena emisije ugljen - dioksida tokom životnog veka vozila

Do 2030. godine naš cilj je da smanjimo emisiju ugljen-dioksida za 25% i više u odnosu na životni vek automobila, u poređenju sa 2013. godinom.

Otkrijte izazov 2

/

Izazov 3 - Srednji cilj

Izazov nulte emisije ugljen - dioksida u proizvodnim pogonima

Do 2030,godine naš cilj je da smanjimo emisiju ugljen-dioksida u proizvodnim pogonima za 35% u poređenju sa 2013. godinom.

Otkrijte izazov 3

/

Izazov 4 - Srednji cilj

Izazov smanjene potrošnje i optimizacije upotrebe vode

Do 2030. godine, naš cilj je da implementiramo mere u četiri pilot pogona u Severnoj Americi, Aziji i Južnoafričkoj Republici kako bismo smanjili upotrebu vode u njima.

Sa tačke gledišta kvaliteta vode, takođe unosimo novine u proizvodnju u sva 22 proizvodna pogona u Severnoj Americi, Aziji i Evropi, gde će voda upotrebljena u proizvodnji moći da se ispušta direktno u reke.

Otkrijte izazov 4

/

Izazov 5 - Srednji cilj

Izazov uspostavljanja sistema proizvodnje zasnovanog na reciklaži

Do 2030. godine, naš cilj je da dovedemo do kraja ustanovljavanje sistema za prikupljanje starih baterija i sistema za reciklažu na globalnom nivou, kao i da pustimo u eksploataciju 30 pogona za tretman i reciklažu vozila na kraju životnog veka.

Otkrijte izazov 5

/

Izazov 6 - Srednji cilj

Izazov uspostavljanja principa društva zasnovanog na harmoniji sa prirodom

Do 2030. godine, naš cilj je da pustimo u eksploataciju 19 "Pogona u Harmoniji sa Prirodom" (12 u Japanu, ostalih 7 širom sveta), kao i da implementiramo aktivnosti zasnovane na principima harmonije sa prirodom u svim regijama u kojima Toyota posluje, sarađujući sa lokalnom zajednicom i partnerskim kompanijama.

Dodatno ćemo nastaviti da doprinosimo biodiverzitetu i saradnji sa NVO i širićemo inicijative kako u okviru kompanije, tako i van nje, a u cilju animacije ekološki svesnog stanovništva kome je stalo do očuvanja planete.

Otrkrijte izazov 6

/
Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoju neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoju neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Evian, Francuska – Ichiban na japanskom znači „broj jedan“, a Toyotina nagrada Ichiban je isključivo namijenjena trgovcima iz cijele Europe koji postižu najbolje rezultate na području zadovoljstva stranaka. Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Predstavljeni ranije ove godine, Toyota Corolla i RAV4 2019., ostvarili su najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih 5 zvjezdica kao ocjenu sigurnosti vozila po najnovijem i strožijem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu. Novi Hilux 2019 Special Edition bit će predstavljen na Salonu teretnih vozila u Birminghamu Novi Hilux 2019 Special Edition bit će predstavljen na Salonu teretnih vozila u Birminghamu Na predstojećem Salonu teretnih vozila u Birminghamu, Toyota će predstaviti novi Hilux 2019 Special Edition. Nova Toyota Proace City Nova Toyota Proace City Nova paleta kompaktnog furgona ojačat će Toyotinu zastupljenost na europskom tržištu lakih teretnih vozila
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.