Naš globalni Ekološki izazov 2050., objavljen 2015., obuhvata šest izazova. Oni pokrivaju sve aspekte našeg poslovanja, naših istraživanja novih proizvoda i tehnologija, te naše uloge u pružanju podrške pojedincima i zajednicama da uče i provode poboljšanja u prirodnom svijetu koji ih okružuje.

Dodatno, 2018. godine smo ustanovili međuciljeve za 2030. za svaki od šest ekoloških izazova. Ovi međuciljevi se temelje na trenutnom stanju Toyote i društvenih trendova te će nam pomoći u ostvarivanju

Otkrijte globalne ciljeve za 2030.

Izazov 1

Novo vozilo s nultom emisijom CO2

Naš izazov novog vozila s nultom emisijom CO2 ima za cilj smanjiti emisiju CO2 iz naših vozila za 90 posto do 2050., u uporedbi s nivoom koji smo imali 2010.

Ovaj cilj namjeravamo postići promocijom razvoja naredne generacije vozila s niskom ili nultom emisijom ugljika, uključujući hibridna električna vozila (HEV), plug-in hibridna vozila (PHEV), baterijska električna vozila (BEV) te električna vozila s gorivim ćelijama (FCEV), te dodatno smanjujući potrošnju goriva za naše modele s konvencionalnim pogonom.

Izazov 2

Nulta emisija CO2 u životnom vijeku

Našim izazovom nulte emisije CO2 u životnom vijeku želimo učiniti više nego samo eliminisati emisiju CO2 koja nastaje prilikom proizvodnje vozila i tokom njihove eksploatacije.

Želimo ukloniti emisiju ugljika iz proizvodnje materijala i dijelova koje koristimo, iz naših logističkih aktivnosti i iz načina zbrinjavanja i reciklaže koji se koriste kada vozila dosegnu kraj svog životnog vijeka.

Izazov 3

Fabrika sa nultom emisijom CO2

Emisija CO2 ne nastaje samo kada se vozila kreću, nego i prilikom njihove proizvodnje u našim fabrikama.

Ovaj izazov uključuje strategiju postizanja nulte emisije CO2 u našim proizvodnim pogonima, fokusiranjem na poboljšanje tehnologija koje koristimo te prebacivanjem na alternativne izvore energije.

Izazov 4

Minimalna i optimalna potrošnja vode

Svjetske potrebe za vodom brzo rastu i zato je od životne važnosti očuvati zalihe smanjenjem količine vode koju koristimo za izradu naših proizvoda te reciklirati koliko god možemo.

S obzirom na to da je dostupnost vode značajno različita u različitim dijelovima svijeta u kojima poslujemo, vodimo računa da uvedemo mjere koje su prilagođene lokalnim potrebama.

Izazov 5

Uspostavljanje društva i sistema zasnovanih na reciklaži

Povećanje stanovništva, ekonomski rast i želja za konvencionalnijim načinom života, sve to stavlja veliko opterećenje na prirodne resurse i stvara puno više otpada.

Želimo pomoći u izgradnji idealnog društva zasnovanog na reciklaži resursa. Na tom području imamo preko 40 godina iskustva u idejama i inovacijama i posvećen smo dostizanju još boljih rezultata u budućnosti.

Izazov 6

Uspostavljanje budućeg društva u skladu s prirodom

Da bismo očuvali i unaprijedili način na koji živimo s prirodom, moramo očuvati naše šume i druge bogate eko sisteme.

To radimo kroz niz projekata na svim nivoima unutar naše organizacije. Na taj način želimo imati aktivnu ulogu u poboljšanju ekološke edukacije i podizanju svijesti radi pomoći u izgradnji društva u kome će ljudi živjeti u skladu sa prirodnim svijetom.

Više o

Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoju neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoju neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Evian, Francuska – Ichiban na japanskom znači „broj jedan“, a Toyotina nagrada Ichiban je isključivo namijenjena trgovcima iz cijele Europe koji postižu najbolje rezultate na području zadovoljstva stranaka. Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Predstavljeni ranije ove godine, Toyota Corolla i RAV4 2019., ostvarili su najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih 5 zvjezdica kao ocjenu sigurnosti vozila po najnovijem i strožijem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu. Novi Hilux 2019 Special Edition bit će predstavljen na Salonu teretnih vozila u Birminghamu Novi Hilux 2019 Special Edition bit će predstavljen na Salonu teretnih vozila u Birminghamu Na predstojećem Salonu teretnih vozila u Birminghamu, Toyota će predstaviti novi Hilux 2019 Special Edition. Nova Toyota Proace City Nova Toyota Proace City Nova paleta kompaktnog furgona ojačat će Toyotinu zastupljenost na europskom tržištu lakih teretnih vozila
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.