Naš globalni Ekološki izazov 2050., objavljen 2015., obuhvata šest izazova. Oni pokrivaju sve aspekte našeg poslovanja, naših istraživanja novih proizvoda i tehnologija, te naše uloge u pružanju podrške pojedincima i zajednicama da uče i provode poboljšanja u prirodnom svijetu koji ih okružuje.

Dodatno, 2018. godine smo ustanovili međuciljeve za 2030. za svaki od šest ekoloških izazova. Ovi međuciljevi se temelje na trenutnom stanju Toyote i društvenih trendova te će nam pomoći u ostvarivanju

Otkrijte globalne ciljeve za 2030.

Izazov 1
Novo vozilo s nultom emisijom CO2

Naš izazov novog vozila s nultom emisijom CO2 ima za cilj smanjiti emisiju CO2 iz naših vozila za 90 posto do 2050., u uporedbi s nivoom koji smo imali 2010.

Ovaj cilj namjeravamo postići promocijom razvoja naredne generacije vozila s niskom ili nultom emisijom ugljika, uključujući hibridna električna vozila (HEV), plug-in hibridna vozila (PHEV), baterijska električna vozila (BEV) te električna vozila s gorivim ćelijama (FCEV), te dodatno smanjujući potrošnju goriva za naše modele s konvencionalnim pogonom.

Izazov 2
Nulta emisija CO2 u životnom vijeku

Našim izazovom nulte emisije CO2 u životnom vijeku želimo učiniti više nego samo eliminisati emisiju CO2 koja nastaje prilikom proizvodnje vozila i tokom njihove eksploatacije.

Želimo ukloniti emisiju ugljika iz proizvodnje materijala i dijelova koje koristimo, iz naših logističkih aktivnosti i iz načina zbrinjavanja i reciklaže koji se koriste kada vozila dosegnu kraj svog životnog vijeka.

Izazov 3
Fabrika sa nultom emisijom CO2

Emisija CO2 ne nastaje samo kada se vozila kreću, nego i prilikom njihove proizvodnje u našim fabrikama.

Ovaj izazov uključuje strategiju postizanja nulte emisije CO2 u našim proizvodnim pogonima, fokusiranjem na poboljšanje tehnologija koje koristimo te prebacivanjem na alternativne izvore energije.

Izazov 4
Minimalna i optimalna potrošnja vode

Svjetske potrebe za vodom brzo rastu i zato je od životne važnosti očuvati zalihe smanjenjem količine vode koju koristimo za izradu naših proizvoda te reciklirati koliko god možemo.

S obzirom na to da je dostupnost vode značajno različita u različitim dijelovima svijeta u kojima poslujemo, vodimo računa da uvedemo mjere koje su prilagođene lokalnim potrebama.

Izazov 5
Uspostavljanje društva i sistema zasnovanih na reciklaži

Povećanje stanovništva, ekonomski rast i želja za konvencionalnijim načinom života, sve to stavlja veliko opterećenje na prirodne resurse i stvara puno više otpada.

Želimo pomoći u izgradnji idealnog društva zasnovanog na reciklaži resursa. Na tom području imamo preko 40 godina iskustva u idejama i inovacijama i posvećen smo dostizanju još boljih rezultata u budućnosti.

Izazov 6
Uspostavljanje budućeg društva u skladu s prirodom

Da bismo očuvali i unaprijedili način na koji živimo s prirodom, moramo očuvati naše šume i druge bogate eko sisteme.

To radimo kroz niz projekata na svim nivoima unutar naše organizacije. Na taj način želimo imati aktivnu ulogu u poboljšanju ekološke edukacije i podizanju svijesti radi pomoći u izgradnji društva u kome će ljudi živjeti u skladu sa prirodnim svijetom.

Saznajte više

Dom Toyotine bezbednosti Dom Toyotine bezbednosti Kako bi osigurali osećaj bezbednosti i bezbrižnosti za upravljačem, bez obzira na uslove, razvili smo Toyota Safety Sense, asortiman novih i naprednih sistema aktivne bezbednosti. Aktivna bezbednost Aktivna bezbednost Filozofija koja stoji iza tehnologije aktivne bezbednosti je da „pomogne u garantovanju bezbednosti naših automobila i pri tom podrži naše vozače u sprečavanju nesreća“. Pasivna bezbednost Pasivna bezbednost Naš rad na sprečavanju i smanjenju povreda u slučaju nesreće je poznat kao Pasivna bezbednost. Pomoć pri izbegavanju pešaka Pomoć pri izbegavanju pešaka U potrazi za svetom u kom nema sudara vozila smrtnih ishoda za pešake, Toyota Motor Corporation (TMC) je napravila značajan korak sa obelodanjivanjem sistema za izbegavanje pešaka.